alt
alt

La Generalitat multa Fontal i li ordena que obri els tanatoris del Bages a altres funeràries

L'Autoritat de la Competència sanciona Mémora amb 100.000 euros per haver impedit a una altra empresa entrar un fèretre a la sala d'Artés

24.07.2015 | 07:44
Tanatori d´Artés, propietat de Fontal-Mémora
Tanatori d´Artés, propietat de Fontal-Mémora RAMON CREUS

JOSEP SALLENT | MANRESA El tribunal de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACC), dependent de la Generalitat, ha multat amb 100.000 euros la funerària manresana Fontal, integrada al grup Mémora, per haver impedit a una empresa de la competència, Funerària del Bages, traslladar un fèretre al tanatori d'Artés, que és de propietat de Fontal-Mémora.

En una resolució a què ha tingut accés Regió7, l'ACC conclou que Mémora no pot impedir a d'altres funeràries utilitzar el seu tanatori d'Artés o els que tingui en altres pobles, perquè aquesta prohibició vulnera les regles de la competència. Per això, ordena Mémora a "cessar la conducta imputada i abstenir-se, en el futur, d'incórrer en conductes similars", tant a Artés com a la resta de municipis on té presència única, com ara Súria, Navàs, Balsareny i Sallent.

El tribunal defineix el comportament de Mémora-Fontal com a "monopolístic". Aquest tipus de conducta, afegeix, "perjudica el consumidor", ja que habitualment es tradueix "en preus més alts". Obrir, doncs, els tanatoris a totes les operadores "incentiva la competència efectiva en el mercat", assenyala la sentència.

 

 
pianos catalunya
 
Notícies

Funerària del Bages
Ctra. de Vic, 250
08243 Manresa
Tel. 93 877 45 75
Fax: 93 873 37 72
E-mail

alt
alt
xhtml vàlid css vàlid Nivel A de Conformidad